Lezuhant egy utasszállító repülőgép Nepálban

Megosztás

Lezuhant egy utasszállító gép Nepál középső részén – jelentette a BBC. A beszámolók szerint a helyi járat az ország fővárosából, Katmanduból Pokharába tartott, és a baleset a célállomás repülőterén történt. A pontos részletek egyelőre nem ismertek, annyit tudni, hogy a gép a leszálláskor gyulladt ki. Eddig 40 holttestet találtak a baleset helyszínén – közölték a hatóságok.

A mentőmunkálatokba bevonták a nepáli haderő helyi alakulatát. A nepáli kormányfő, Puspa Kamál Dahál rendkívüli kormányülést rendelt el az ügy kivizsgálására.

A rövidtávú légiközlekedésben használt ATR 72-es típusú gépet működtető Yeti Airlines szóvivője szerint fedélzeten 68 utas, köztük legalább 14 külföldi állampolgár (öt indiai, négy orosz, két dél-koreai, továbbá egy ausztrál, egy francia és egy argentin) és a személyzet négy tagja tartózkodott.

A mentési munkálatokban mintegy 200 nepáli katona vesz részt a Seti folyó szurdokában, a repülőtértől mindössze másfél kilométerre található baleset helyszínén. A baleset helyszínéről készült videókon sűrűn gomolygó fekete füst és égő törmelék látható.

“Arra számítunk, hogy több holttestet fogunk megtalálni” – mondta a hadsereg egyik szóvivője a Reutersnek, mondván, a repülőgép “darabokra tört”.

A bő félmilliós Pokhara Nepál második legnagyobb városa, a települést az ország turisztikai fővárosaként tartják számon.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

fotó: nepaltimes.com

Kapcsolódó cikkek